Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava: Više od 60 miliona za gornjomilanovačke poljoprivrednike 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava: Više od 60 miliona za gornjomilanovačke poljoprivrednike
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
15.06.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Opština Gornji Milanovac danas je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih



sredstava namenjenih poljoprivredi za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 60.100.000 dinara.

Ovo je već sedma godina zaredom da se raspisuje poziv za poljoprivrednike na području milanovačke opštine za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Novina je da je programom Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede od ove godine na snazi novi sistem E-agrar i mi smo svu pažnju poklonili tome da poljoprivredna gazdinstva uđu u taj program. Iz tog razloga, ovogodišnji opštinski budžet od 66 miliona dinara za razvoj poljoprivredne proizvodnje biće usmeren prvenstveno na gazdinstva koja su ušla u sistem E-agrara. Od prvog dana ove godine trudili smo se da svima izađemo u susret i da sva gazdinstva ostvare mogućnost konkurisanja za ove opštinske subvencije. Među našim poljoprivrednim proizvođačima je veliko inreresovanje za konkurisanje i mi smo tu da im pomognemo- rekla je Milka Nedeljković, šef Kancelarije za poljoprivredu opštine Gornji Milanovac.

U zavisnosti od poljoprivredne delatnosti, proizvođači mogu konkurisati za subvencije namenjene proširenju i razvoju svog gazdinstva. Poljoprivrednici će moći da računaju na povraćaj sredstava u iznosu do 60% i maksimalni iznos subvencija do 600 000 dinara koji će biti ravnomerno raspoređen na sve poljoprivredne grane.

Podsetimo, pored ovih sredstava za direktna davanja za investicije u fizičku imovinu, kroz program Vlade Republike Srbije, na teritoriji opštine Gornji Milanovac 375 poljoprivrednih proizvođača dobilo je besplatan markantilni kukuruz, a kroz E-agrar, poljoprivrednicima je pružena pomoć za sve pravilnike, koji se odnose na podsticaje poljoprivredne proizvodnje.

U narednih mesec dana proizvođači će moći da očekuju sredstva iz opštinskog budžeta za subvencionisanje proizvodnje.

Ove godine u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu biće raspisan konkurs za kupovinu seoskih kuća za koju vlada veliko inreresovanje, kažu u Kancelariji za poljoprivredu.

 

GZS / GM Press

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC POLJOPRIVREDA MILKA NEDELJKOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.349.813 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)